понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕВРО 2024: Нидерландия срещу Англия в полуфинална битка

      Англия и Нидерландия излизат един срещу друг на „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд в битка за място на големия финал на Европейското първенство в Германия, където победителят ще срещне Испания. Двубоят е от 22:00 часа.

      Нидерландия достигна до тази фаза на турнира, след като преодоля група с Австрия, Франция и Полша, завършвайки на трето място, като отборът имаше своите трудности. След това „лалетата“ елиминираха Румъния с категоричното 3:0 на осминафиналната фаза, а впоследствие се справиха с Турция на четвъртфиналите, остранявайки ги с 2:1 след страхотен обрат през второто полувреме.

      Англия спечели своята група, но не успя да убеди достатъчно, вкарвайки едва два гола в три мача. Тимът на Саутгейт и допусна само едно попадение в собствената си врата.

      „Трите лъва“ са на тази фаза от надпреварата, имайки само една победа в редовните 90 минути. На осминафинала Англия елиминира Словакия след продължения, като Джуд Белингам вкара фамозен гол в добавеното време на редовните 90 минути, за да изравни резултата. На четвъртфинала „трите лъва“ завършихи 1:1 с Швейцария, но бяха по-сигурни при дузпите и си гарантираха участието срещу Нидерландия в битка за финала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ