петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Джо Байдън отхвърли призивите на демократите да се оттегли от президентската надпревара

      Президентът на САЩ Джо Байдън отхвърли призивите на демократите да се оттегли от президентската надпревара след слабото си представяне на дебата Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

      „Искам да знаете, че въпреки всички спекулации в пресата и на други места, аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я водя докрай и да победя Доналд Тръмп“, написа Байдън в писмо до демократите в Конгреса.

      Писмото се появи на фона на нарастващите призиви към 81-годишния президент да прекрати кандидатурата си за преизбиране поради опасения относно способността му да осигури победа на демократите през ноември.

      „Чух опасенията, които хората имат – техните добросъвестни страхове и притеснения относно това, което е заложено на карта в този избор. Не съм сляп за тях“, каза държавният глава.

      Той заяви, че се чувства „дълбоко задължен“ към вярата и доверието, които избирателите на Демократическата партия са му гласували, за да се кандидатира тази година.

      „Това беше тяхно решение, което трябваше да вземат. Не от пресата, не от социолозите, не от големите донори, не от която и да е избрана група лица, независимо колко добронамерени са те“, каза Байдън.

      „Избирателите – и само те – определят кандидата на Демократическата партия. Как можем да отстояваме демокрацията в нашата страна, ако я игнорираме в собствената си партия? Аз не мога да направя това. Няма да го направя“, добави той.

      Байдън заяви, че е благодарен за „твърдата, непоколебима“ подкрепа от страна на толкова много избрани демократи в Конгреса и в цялата страна.

      „Мога да отговоря на всичко това, като кажа ясно и недвусмислено: Нямаше да се кандидатирам отново, ако не вярвах, че съм най-добрият човек, който може да победи Доналд Тръмп през 2024 г.“, заяви американският президент. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ