понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Страни от ЕС не приемат полети от Великобритания

      Loading the player...

      Държавите от ЕС започнаха да преустановяват всички входящи пътувания от Обединеното кралство, на фона на нарастващата загриженост за нов тип Covid-19. Досега четири страни въведоха забрана за пътуване от Великобритания след откриването на нов вариант на коронавирус на Острова, който е до 70% по-предаван от оригинала.

      Австрия е последната, която е спряла пътуването от Обединеното кралство, обявявайки този ход малко след като Италия, Холандия и Белгия взеха подобни решения.

      Италианският външен министър Луиджи ди Майо обяви в неделя сутринта: „Като правителство ние сме длъжни да защитаваме италианците. Поради тази причина предстои да подпишем разпоредбата за спиране на полетите с Великобритания. Нашият приоритет е да защитим Италия и нашите сънародници. „

      В ранните часове на същата сутрин холандското министерство на здравеопазването публикува изявление, в което се посочва, че в Холандия в началото на декември е бил идентифициран вирус с варианта, описан в Обединеното кралство.

      В него се казва, че в очакване на по-нататъшно разследване, всяко въвеждане на този вирусен щам от Обединеното кралство трябва да бъде „ограничено, доколкото е възможно“, като се контролира движението на пътниците от страната – със забрана за полети, прилагана най-рано до 1 януари 2021 г.

      Междувременно белгийският премиер Александър Де Кроо заяви в неделя, че издава заповедта за 24 часа, започва

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ