петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Алфа Ромео показа официално болида си за сезон 2022 във Формула 1

      След като Алфа Ромео участва в първия предсезонен тест във Формула 1 за 2022 година с камофлажна разцветка, днес базираният в Хинвил екип показа и официалните си цветове за новия сезон.

      Отборът запазва традиционните за марката червено и бяло, като червеното ще заема по-голяма част от повърхността на колата, след като през последните години доминиращо бе бялото. Целият нос, ореолът и капакът на двигателя ще са в червено, а бялото ще присъства в малка част от страничните въздухозаборници.

      В първия тест на „Каталуния“ Алфа Ромео направи само 175 обиколки заради няколко технически проблема, което обаче не бе най-лошото постижение в рамките на трите дни в Испания. То бе за Хаас, чиито пилоти направиха 160 обиколки, също заради технически проблеми.

      Пилоти на Алфа Ромео през 2022 година ще са идващият на Мерцедес Валтери Ботас и Гуаню Джоу. Китаецът е единственият новобранец на стартовата решетка през новия сезон.

      Вторият и последен тридневен предсезонен тест във Формула 1 за 2022 година ще се проведе в Бахрейн между 10 и 12 март. Осем дни по-късно ще бъде дадено и началото на новата кампания с надпреварата за Гран При на Бахрейн на 20 март.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ