петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      МИТИНГ- КОНЦЕРТ В МОСКВА СЪБРА НАД 45 000 ДУШИ

      Час преди началото на митинг – концерта в Москва на мястото на събитието са се събрали около 45 хиляди души има активен приток на хора. Събралите се държат знамена на Русия, знамена с цветовете на Георгиевската лента, знамена на своите партийни и обществени организации, а също и плакати с надписи „Крим- това е Русия“, „Заедно ние сме единни“.
      Крим и Севастопол тези дни отбелязват първата годишнина от обединението с Русия. На референдум на 16 март 2014 г. голямата част от кримляните гласуваха за отделяне от Украйна и обединение с Русия. В Крим за влизане в Руската федерация гласуваха 96,77% в Севастопол – 95,60%.
      След провеждането на референдума на 18 март беше подписан договор, който впоследствие е одобрен от Държавната дума и Съвета на федерацията. Те също така приемат и Федералния конституционен закон за създаването на два нови субекта на Руската федерация – Република Крим и Севастопол град, също с федерално значение.
      Руският президент Владимир Путин подписа и двата документа за присъединяване. По-рано той коментира, че референдумът в Крим в съответствие с международното право и Хартата на ООН.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ