петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      България отстъпи на Полша със скандална дузпа

      Момчетата на Александър Димитров показаха класа

      Младежите на България загубиха с 1:3 от връстниците си от Полша след скандална дузпа в ключов двубой от група D в квалификациите за Европейското първенство, който се игра на стадион „Александър Шаламанов“ в София.

      Нашите се представиха достойно срещу класния полски тим. Талантите ни успяха да поведат в резултата с гол на Емил Ценов в 29-ата минута, а преди това Мартин Сораков удари греда. Макар и с много кадрови проблеми заради контузени основни футболисти, селекционерът Александър Димитров сглоби боеспособен състав. Въпреки загубата „лъвовете“ продължават да са в играта за класиране на Европейското догодина и ще преследват победи и в оставащите два мача.

      В четвъртата минута Аркадиуш Пурка центрира от свободен удар в наказателното поле, но ударът с глава на Патрик Педа премина над вратата на Дамян Христов.

      В 10-ата минута Никола Илиев пое топката в центъра и напредна към наказателното поле, където с пета пусна към Мартин Сораков, но неговият изстрел се отби в левия страничен стълб.

      В 26-ата минута Каспер Козловски се озова на добра позиция, но Дамян Христов блесна с добро спасяване.

      В 29-ата минута след центриране от корнер топката стигна до Велко Йеленкович, който пусна към Емил Ценов, а играчът на ЦСКА 1948 прати топката във вратата на Полша – 1:0.

      В 34-ата минута Дамян Христов направи още едно добро спасяване след изстрел на Якуб Калужински.

      В 42-ата минута Марин Петков отправи изстрел извън наказателното поле, който обаче не бе достатъчно силен и Каспер Тобиаш успя да улови.

      В последната минута на редовното време на първата част Християн Петров успя да се намеси решаващо, избивайки топката от краката на Филип Шимчак, който излизаше сам срещу Дамян Христов.

      В 52-ата минута Каспер Козловски се справи с Марин Петков и центрира към Якуб Шимчак, който между Велко Йеленкович и Християн Петров скочи и с глава заби топката в мрежата на Дамян Христов.

      Само четири минути след тов Якуб Калужински се справи с неориентираната отбрана на България и от аутлинията върна към Томас Пиенко, който се разписа за 1:2.

      Александър Димитров реагира с две смени. Мартин Сораков отстъпи мястото си на Йоан Борносузов, а Кристиян Стоянов излезе, за да влезе Емануел Мирчев.

      В 63-ата минута Станислав Шопов центрира в наказателното поле, но Йоан Борносузов не успя да стигне до топката.

      В следващите минути българите владееха повече топката. Четвърт час преди края на срещата Никола Илиев навлезе в наказателното поле, но се забави и не успя да намери простанство за изстрел, което го накара да върне към Марин Петков, но неговият изстрел бе блокиран, а добавката на Станислав Шопов бе отразена от вратаря на Полша.

      В ответната атака съдията отсъди дузпа за Полша за нарушение на Дамян Христов срещу Мариуш Форналчик. Ситуацията бе многто скандална, тъй като останаха действията на българския вратар бяха в рамките на правилата, а полският футболист се хвърли на земята като за Оскар. Реферът обаче бе непреклонен при своето решение. Зад топката застана Якуб Колужински, който прати Христов в обратния ъгъл – 1:3.

      Полският тим дръпна с 6 точки на втората позиция, докато убедителен лидер остава отбора на Германия, който по същото време разгроми Естония с 10:1. Българските „лъвове“ има актив от 12 точки, докато поляците са с 18.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ