петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Убийството в Шумен: Жената е удушена минути, след като поднесла закуска на приятеля си

      Шуменският окръжен съд остави в ареста 31-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за убийството на млада жена. След произнасяне на мярката мъжът заяви, че няма да обжалва задържането под стража.

      Самият той признава, че е извършил тежкото престъпление.

      Става въпрос за убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Събраните доказателства са достатъчни, за да се приеме, че престъплението е извършено от него и че той може да се укрие, въпреки чистото му минало, постанови съдът.

      Мъжът не е извършил нарушения, не е осъждан, дори като шофьор не е имал провинения, съобщи неговият адвокат Ивайло Тошев, който настоя на мъжа да бъде постановена мярка „домашен арест“, като му бъде поставена проследяваща гривна.

      Съдията обаче отхвърли това искане. 

      Мъжът и убитата жена са имали връзка от десет дни, като предната вечер са били във Варна, вечеряли са, а на сутринта тя е донесла закуска. След това се е случило убийството, за което 31-годишният мъж е направил признание, обадил се е на майка си, а тя е извикала органите на МВР, обадила се е на 112, допълни Тошев.

      „Няма две мнения по отношение на това, че е извършил престъплението. Той си признава“, добави адвокат Тошев. След като жената е била вече мъртва, мъжът е направил няколко леки порезни рани по китките си, според адвоката, за да се самоубие.

      Експертизите са в начален етап. Психолого-психиатричната експертиза е важна за делото, ще бъдат направени съдебно-медицинска, химически експертизи, обяви прокурор Яна Николова. Тепърва доказателственият материал ще се анализира, допълни тя.

      Сигналът за тежкото престъпление е приет малко преди 16:00 часа на 8 септември в дежурната част на Областната дирекция на МВР – Шумен. Според първоначалната версия заподозреният за престъплението е неин приятел.

      Причината за смъртта на 28-годишната жена, убита в Шумен в неделя, е удушаване, показва доклад от аутопсията, изготвен от съдебен лекар.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ