четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК и правителството обсъдиха подготовката на изборите

      Централната избирателна комисия (ЦИК) и правителството направиха съвместно изявление на брифинг пред медиите във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври 2024 г.

      „Обсъдихме предложенията, които бяха постъпили в ЦИК. Всички те, както ни увериха министрите, са с една цел – да се надградят дейностите, които вече са предприети от ЦИК, така че заедно, ЦИК и МС да повишим доверието в изборния процес, да са по-прозрачни процесите с гласуването, подготовката на изборите, материално-техническата подготовка и цялостното обезпечаване на изборния процес. Тази среща няма да е последна, ще работим заедно“, съобщи председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

      Тя подчерта, че служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов ги е уверил, че ЦИК има пълната подкрепа на МС. Продължаваме заедно да работим в организацията на изборите, повтори тя, а Карадимов също потвърди, че ще работят съвместно изборите да са все по-публични и прозрачни. 

      Шестима министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на вота, обсъдиха предложения на служебния кабинет, които засягат удостоверяването на машините за гласуване и хартията за отпечатване на бюлетините от устройствата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ