петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      МВнР за липсата на знаме на срещата между Радев и Силяновска: Визитата не беше официална

      Loading the player...

      Министерството на външните работи на България с отговор на запитване на NOVA дали на българския посланик в Скопие Желязко Радуков е била връчена протестна нота вчера и отказал ли е той да я приеме, каквато информация тиражират македонски медии.

      От там заявяват, че извънредният и пълномощен посланик е бил поканен на разговор в понеделник в МВНР на Северна Македония. Поводът е посещението у нас на президента на РСМ г-жа Гордана Силяновска – Давкова на 13 септември и появилите се коментари в публичното пространство относно снимки, свързани с тази визита.

      „Посещението бе по повод културна проява – гостуване на Националната опера и балет на Република Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. В подобни случаи, протоколната практика не предвижда интониране на химни, поставянето на други държавни знамена, както и други протоколни атрибути. Горното е било посочено и от посланик Радуков вчера в разговора му с дипломатите от МВнР на РСМ”, казват още в своя позиция от външното ни министерство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ