понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Договор за (не)добросъседство: Новият стар конфликт между България и Северна Македония

      Loading the player...

      „Набуко“ от Джузепе Верди в Софийската опера и балет. Представено от Националната опера и балет на Република Северна Македония.


      Хубав повод, но отприщил поредното напрежение между България и Република Северна Македония. За да гледа спектакъла дойде северномакедонският президент Гордана Силяновска-Давкова. На културната си визита у нас тя се срещна за пръв път с българския си колега президента Румен Радев.


      Ден след срещата и представлението обаче, една снимка изпълни всички медии в южната ни съседка и предизвика упреците и недоволството на държавниците там. В залата на „Дондуков“ 2 позират Силяновска и Радев без северномакедонското знаме.


      Въпреки успешното представление и приятелската среща между президентите, основна тема и в двете държави от посещението стана именно това. Доц. Стефан Дечев е бил на въпросното представление и сподели дали според него този последен скандал е нещо извънредно в нашите съседски отношения.

      Виктор Стоянов от фондация „Македония“ сподели и своето мнение.


      Реакция имаше и от нашето европейско представителство – българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев е информирал Европейската народна партия /ЕНП/ за политиката на ВМРО-ДПМНЕ спрямо България.

      В крайна сметка, остава въпросът дали Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония ще бъде спазван и дали Северна Македония ще саботира своя европейски път.

      Повече вижте във видеото.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ