вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Министър Стоянова: Делото за доставка на 35 влака е изключително важно

      Министърът е тук, защото делото е изключително важно. Важно е за това да имаме нов, модерен и безопасен подвижен състав, защото всички ние го заслужаваме.

      Това заяви пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова преди делото, образувано по касационна жалба на Консорциум „Булему“ срещу Решение на КЗК по обществена поръчка с предмет „Доставка на 35 броя едноетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 200 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал“.

      „Така, както имах възможността преди десетина дни да кажа, че ние като българи заслужаваме ново и модерно летище, не по-малко заслужаваме и добър и модерен подвижен състав“, категорична е министър Стоянова.

      Транспортният министър отбеляза, че ще присъства и защото е юрист, може и има правоспособността да се явява по дела и смята, че ще се справи добре с колегите от своя екип.

      По повод утрешния протест на автоинструкторите заради обнародваните промени, касаещи условията при обучението, Стоянова коментира: „Направихме среща. Това беше втората среща, която проведохме с колегите. Дадените към момента разрешения в наредбата имат облагателен срок, т.е. те ще влязат в сила след 5 месеца. За този период обещах на колегите си и поех ангажимент към тях, че ще тестваме заедно системата. Ако тя покаже някакви неудачи, ще вървим към нейното подобряване. След изтичането на тези 5 месеца, имаме нови 5 месеца, в които автошколите ще могат да работят и на двата режима – и на хартия, и електронно“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ