сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Вицетата на Харис и Тръмп в първи сериозен сблъсък преди изборите в САЩ

      Кандидатите за вицепрезидент на САЩ – сенаторът – републиканец Джей Ди Ванс и губернаторът на Минесота – демократът Тим Уолц проведоха единствения планиран преди изборите телевизионен дебат помежду си.

      Въпросите на водещите от NBC News засегнаха множество теми – от ескалиращата ситуация в Близкия изток до икономическата политика, климатичните промени, здравеопазването, мигрантите, трафикът и злоупотребата с наркотични вещества, и стрелбите в училищата.

      Дебатът протече в сравнително сърдечна атмосфера, като тонът стана по-остър по темата за абортите. И Уолц, и Ванс концентрираха атаките си върху кандидатите за президент на опонента си. Уолц нападна Доналд Тръмп заради неверни твърдения по различни теми, Ванс атакува Камала Харис за нелегалната имиграция.

      Очаквано дебатът започна с въпрос за ракетното нападение на Иран срещу Израел, като въпросът на водещите и към двамата кандидати беше дали ако имат власт биха дали одобрението си за превантивен удар на Тел Авив по Ислямската република. Тим Уолц не отговори еднозначно, казвайки че САЩ трябва да продължат с присъствието си в района на Близкия изток и да оказват подкрепа на Израел. Джей ди Ванс, пък отговори, че решението за това дали да нанесе превантивен удар трябва да бъде взето от самия Израел

      Според социологическите проучвания няма изявен победител в словесния двубой и почти няма избиратели, които да са променили решението си за кого ще гласуват след сблъсъка Уолц-Ванс.

      Анализаторите в САЩ считат, че е малко вероятно дебатът между двамата кандидат-вицепрезиденти да промени драстично изборните настроения в страната, но той е бил шанс широката американска публика да се запознае по-отблизо с тях.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ