Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          75 заболели в резултат на разширяване на огнището на тежка инфекция с E. Coli в McDonald’s

          Епидемия от E. Coli, свързана с бургери Quarter Pounder на McDonald's, обхваща 75 души в САЩ!

          Тежката епидемия от E. Coli, свързана с бургерите Quarter Pounder на McDonald’s, се разрасна до 75 регистрирани случая, главно в западната част на САЩ, съобщиха властите, цитирани от АФП.

          Броят на хоспитализациите е нараснал до 22, въпреки че не са докладвани допълнителни смъртни случаи, освен този на възрастен пациент в Колорадо, според Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

          1 дете и един възрастен са развили хемолитично-уремичен синдром – сериозно състояние, което уврежда кръвоносните съдове в бъбреците.

          Разследващите все още не са потвърдили конкретна съставка като източник на замърсяването, въпреки че преценяват дали произходът може да е от нарязан лук или говежди бургери.

          Докато тече разследването, Taylor Farms, която доставя лука на засегнатите места, доброволно изтегля жълтия си лук.

          Ресторантите на Макдоналдс в 13-те засегнати щата временно са изтеглили Quarter Pounders от менютата си, въпреки че други продукти, включително други бургери с говеждо месо, остават на разположение.

          Акциите на гиганта в сферата на бързото хранене спаднаха с повече от 2% в ранната следобедна търговия.

          Междувременно адвокатските кантори „Рон Саймън и съдружници“ и „Мейърс и Флауърс“ подадоха искове от името на двама отделни потребители от Колорадо и Небраска, които се разболяха след консумация на бургерите.

          Всеки иск изисква минимум 50 000 долара обезщетение, а адвокат Рон Саймън заяви, че планира да представлява общо 25 пострадали.

          „Когато потребителят отива в „Макдоналдс“, за да си купи храна, той се доверява в огромна степен на това, че „Макдоналдс“ е направил всичко възможно, за да направи храната ви безопасна. А тук, независимо дали става въпрос за погрешно тестване, погрешен надзор, погрешна обработка, по някакъв начин отровата е попаднала в тази храна и доверието е нарушено“, каза Саймън.

          CDC съветва тези, които са консумирали Quarter Pounder и са развили симптоми на отравяне с E. coli – като диария, кървава диария, температура над 38,9°C и повръщане – да потърсят медицинска помощ.

          Симптомите обикновено започват 3 до 4 дни след излагането на въздействието и повечето хора се възстановяват в рамките на 5 до 7 дни без лечение. Някои случаи обаче могат да станат тежки и да изискват хоспитализация.

          В изявление от 22 октомври McDonald’s заяви, че е предприел „бързи и решителни действия“ и че безопасността на храните е негов „основен приоритет“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions