Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Седми опит: Как и за какво гласуваха политиците (ОБЗОР)

          Loading the player...

          Българите избират 240 представители в 51-вото Народно събрание. Това са седмите избори за последните три години.

          От рано сутринта редица държавници отидоха до изборните секции, за да упражнят правото си на глас.

          Служебният министър-председател Димитър Главчев изрази надеждата си за редовно и стабилно правителство.

          „Гласувах за редовно, стабилно правителство, което да спазва Конституцията и законите на страната и което да се ръководи от интересите на народа“, каза премиерът. „Докогато е необходимо, дотогава ще стои нашето правителство, надявам се да има редовно правителство“, допълни той.

          ,,Хората искат да има правителство, сигурност и стабилност.“

          Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас. Той предпочета да гласува с хартиена бюлетина.

          „Нека хората да излязат да гласуват и се пазете от Гунди в последните секунди“, каза Борисов пред журналисти.

          Гласувах за отговорната политическа формация, надявам се на по-висока избирателна активност

          В днешния ден е най-важно българите да бъдат активни и да гласуват. Този път трябва да бъде съставено редовно правителство.

          Това заяви председателят на парламента Рая Назарян, след като упражни правото си на глас.

          „Гласувах за отговорната политическа формация, която е доказала, че може да съставя редовни и успешни правителства с пълен управленски мандат. България има нужда повече от всякога от сигурност, стабилност и справедливост. Такива резултатите се постигат само с редовно и успешно правителство, което може да отговори на очакванията на гражданите за просперитет, развитие, както и за предизвикателствата, пред които са изправени страната ни и светът всеки ден“, каза Назарян.

          Ахмед Доган също упражни правото си на вот. Малко след 8 часа днес Доган гласува, той даде кратко изявление пред журналисти. 

          „Гласувам за свободата и сигурността на всички български граждани и за по-доброто бъдеще на България“, каза Доган.

          ,,Равноотдалечен премиер е наш приоритет“. 

          Това заяви Атанас Атанасов, след като упражни правото си на глас. На въпрос дали ще бъде създадено правителство от седмия опит той отговори:

          „Има шанс. Мисля си, че всички политически сили са на ясно, че българските граждани няма да ги търпят повече“.

          Гласувах за продължаване на политиката по повишаване на доходите и пенсиите, за младите семейства, които да имат шанс да си отглеждат децата в България, за младите хора, които искат да останат в България да учат; за здравеопазване без доплащания; продължаване на антикорупционната политика без компромиси; и надявам се с правителство под формулата, която ние предложихме.

          Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков, който гласува в 133 СУ “А.С. Пушкин” в столицата.

          Това е единствената работеща формула в този момент, защото при това високо недоверие между партиите, това е решението за България да върви напред, но без да се правят компромиси с антикорупционната политика, допълни Петков.

          Има няколко човека, с които не бихме били в едно управление, няма да ги споменавам. Но едно съм сигурен – че България трябва да върви напред, и дали ще отиде напред, зависи от всички българи, каза още Петков.

          Имаме изключително ниска избирателна активност. Ако днес българският народ не излезе да гласува, убива бъдещето си, децата си, убива България. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

          Довечера е възможно да видим една катастрофирала държава, в която с 50 000-60 000 купени гласа може да се влезе в парламента. Хората не са разочаровани, а отчаяни, хората не вярват, че ще има промяна, каза Костадинов.

          Гласувах за една по-добра България с ново начало за всички. С грижа за хората и намиране на съгласия, в името на надеждите на хората.

          Това заяви председателят на ДПС и водач на листата на “ДПС – Ново начало” за Благоевград и Хасково Делян Пеевски в секцията в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в родопското село Бабяк, община Белица.

          Ивелин Михайлов упражни правото си на глас малко след 8 часа тази сутрин.

          „Искам всеки от най-обикновения човек до най-висшия политик и бизнесмен да имат еднакви права и да са еднакви пред закона“, каза той.

          Михайлов гласува във варненското село Неофит Рилски.

           „Важно е да имаме свобода, да може всеки един човек да е сигурен, че получава това, което заслужава, че може да гарантира резултата от труда си „, допълни Михайлов.

          И Станислав Балабанов от ИТН упражни правото си на вот.

          „Разумът и логиката да надделеят над хаоса и разпада. Гласувах за това България най-после да има ясна стабилност, ясно мнозинство и ясна позиция в Европа“, каза той.

          „Надявам се всички млади хора днес да отделят няколко минути от личния си живот, за да не оставят зависимостите да надделеят над тях“, допълни Балабанов.

          Правото си на глас упражни и Атанас Зафиров. Той е гласувал с хартиена бюлетина, защото по думите му там е възможна по-малка манипулация.

          „Гласувах, защото България се намира в тежка криза и е време за решение. Време е за една по-различна България“, каза Зафиров.

          Вицепрезидентът Илияна Йотова гласува в СПГЕ „Джон Атанасов“ в София.

          „Гласувах много убедено. Нека всеки да отиде и да гласува. Надявам се след изборите да имаме силно правителство. Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове“, каза Йотова.

          „Днес с моя глас казвам, че вярвам на машините. Както виждате с малка техническа намеса всичко беше наред“, допълни тя.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions