Search Suggestions
      понеделник, 28.10.24
      Search Suggestions

          Саудитска Арабия откри курортен остров във футуристичния мегаполис NEOM

          Планираният футуристичен мегаполис в Саудитска Арабия, известен като NEOM, обяви откриването на „първата си физическа демонстрация“: луксозен остров в Червено море с ресторанти, хотели и яхтени кейове.

          Откриването на острова, известен като Синдалах, става на фона на постоянните съмнения относно жизнеспособността на NEOM и преди голям инвеститорски форум, наричан „Давос в пустинята“, който ще започне в Рияд на 29 октомври.

          „NEOM се ангажира да подкрепи новата ера на луксозния туризъм в Кралството с откриването на Sindalah“, заяви главният изпълнителен директор Надхми Ал-Насър.

          „Встъпителната дестинация на NEOM предлага на посетителите „първи поглед“ към това, което бъдещето крие за нашето обширно портфолио от дестинации и разработки“, допълни той.

          Синдалах е разположен на площ от 840 000 квадратни метра и ще приема до 2400 гости на ден до 2028 г.

          NEOM е най-известен с The Line – два огледални небостъргача.

          При откриването на The Line през 2022 г. престолонаследникът принц Мохамед бин Салман заяви, че до 2030 г. населението на града ще надхвърли един милион души, а до 2045 г. ще достигне девет милиона.

          По-рано тази година обаче „Блумбърг“ съобщи, че според ревизираните прогнози до края на десетилетието в The Line ще живеят едва 300 000 души, а дотогава ще бъдат завършени само 2,4 км от проекта.

          Работата по NEOM напредва успоредно с други големи проекти за развитие, стартирани като част от Визия 2030 – стремежът на принц Мохамед да подготви най-големия износител на суров петрол в света за бъдещето след края на петролната индустрия.

          Миналата година кралството от Персийския залив стана единственият кандидат за домакинство на Световното първенство по футбол през 2034 г., което означава, че страната разполага с десетилетие, за да изгради необходимите стадиони и да увеличи капацитета си за настаняване и транспорт.

          През декември министърът на финансите Мохамед ал-Джадаан заяви, че длъжностните лица са решили да удължат срока за някои големи проекти до 2030 г., без да уточнява кои са те.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions