понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Митове и легенди: Убива ли лимоновият сок всички вируси? (ВИДЕО)

      Руксият лекар Йосеф Воск, който лекува хора от 54 години разкри своята тайна за това кое убива вируса. 

      Лимоновият сок убива вируса и в гърлото, и в носа. Лимонът в случая се прилага, не заради съдържанието на витамин С, а основно заради съдържанието на лимонена киселина.

      „Дезинфекция на устната кухина се прави с малко количество лимонов сок и памук. С клечка може да се мине по устната кухина, за да изчезне вирусът, Смешна и проста процедура, която помага“, каза още той.

      „Вече съм възрастен човек и често грипът ме водеше до факта, че трябва да пия антибиотици. За да потуша това ужасно усещане за парене в гърлото, взех лимон и го смачках. След това изпих две супени лъжици лимон. На втория ден се оказа, че нямам абсолютно никакви симптоми. Беше необичайно, защото никога не се случва грипът да започне и изведнъж да спре. Започнах да чета медицинска литература и разбрах, че като цяло грипният вирус и всички вируси от тази серия са много чувствителни към киселинността. Намерих значителна медицинска литература, подкрепяща този факт“, допълни Воск.

      Други експерти твърдят, че лимоните съдържат витамин С, който е важен за цялостното здраве. Няма обаче доказателства, че лимоните или добавките с витамин С могат да „укрепят“ или „претоварят“ имунната ви система, за да ви предпазят от инфекции. Изявлението на Wax не се подкрепя от доказана медицина и се основава на дългогодишния мит за „алкализираща диета“. Между другото, проверихме и този мит.

      Също така Воск и редица други източници твърдят, че „при първите симптоми можете да убиете вируса, като използвате лимонов сок като капки за нос“. Киселината трябва да помогне за унищожаването на вируса. Но други лекари твъдрят, че това в никакъв случай това не трябва да се прави.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ