София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ДОКУМЕНТИ: Руската църква е собственост на руското посолство

По темата работи адвокат Пламен Кирилов – член на Сдружение БОЕЦ

1 чПолитика 2315

Руската църква в София е затворена от руското посолство, защото то е собственик на сградата! БОЕЦ разследваме казуса и установяваме, че собствеността е придобита през 1997г. с нотариален акт издаден от държавният (тогава) нотариус Иван Дахтеров. По темата работи адвокат Пламен Кирилов – член на Сдружение БОЕЦ.

От руската църква не са експулсирани всички служители, а само свещенници, за които има данни за шпионаж. Персоналът, включително този, който се грижи за криптата с гроба на Св. Серафим Соболев не е експулсиран. Църквата може да фунционира, твърдят от гражданското сдружение. 

Как точно руското посолство се е сдобило с нотариален акт за собственост на църковен имот противно на църковните устави предстои да установим. БОЕЦ ще предприемем и съответните законови мерки, посочват още оттам. 

Става ясно, че руската църква е затворена от руското посолство по заповед на Митрофанова, защото ТЕ са собственици на имота! Поредната хибридна атака, като в случая се използва религията, като оръжие. Това е дъно и мерзост, която олицетворява „политиката“ на Кремъл спрямо България. Те затварят църквата, провокират напрежение и обвиняват бъларската държава, че е затворила църквата. Същото правят и в Украйна – Русия напада по брутален, фашистки начин една суверенна държава и обявява, че се бори срещу фашизма. Припомняме, че Русия обяви България за вражеска държава и ни спря незаконно газа, а след това обвини нас за това, пишат още от "БОЕЦ".