София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Екимджиев за казуса с ''Нотариуса'': Задавам си въпроса защо Иван Гешев не е арестуван?

''Сарафов се страхува, че ако Гешев бъде обвинен, ще разкаже, че и двамата са част от бандата на Пепи-Еврото''

2 месецаОбщество 5 Кристияна Стефанова

Задавам си въпроса защо Иван Гешев не е арестуван, след като беше разпространено постановление на СГП за прекратяване на дело на Пепи-Еврото, а в мотивите е записано, че това досъдебно производство представлява форма на злоупотреба с власт от страна на Гешев. Той остава отново в сянка. Това заяви адокатът Михаил Екимджиев в ефира на ''Евроком''.

Сарафов се страхува, че ако Гешев бъде обвинен, ще разкаже, че и двамата са част от бандата на Пепи-Еврото. Единственото обединяващо звено остана Любена Павлова, добави още той. 

Има и други въпроси. Един от тях е защо МВР не дава информация за служебните коли, които са охранявали както ''Осемте джуджета'', така и клуба на Мартин Божанов, запита Екимджиев. 

Защо МВР мълчи? Предположението ми е, че има замесени хора на много високи нива, които засега успяват да удържат на натиска, уточни адвокатът.

Не е достатъчно да си разговаря със замесените лица и техните жертви. Когато в една правова държава, която може да извършва разследването е завладяна, тогава тази функция трябва да бъде иззед от друг орган, подчерта още той.