София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Красимир Митов: Правителството разиграва цирк, няма реален подход за борба със спекулата

Министрите излизат по медиите да обясняват някакви небивалици, заявиха от синдикат "Защита"

5 мПолитика 232 Николай Парашкевов

"Това правителство разиграва някакъв цирк. Министрите излизат по медиите да обясняват някакви небивалици. Няма реален подход за борба със спекулата и високите цени".

Това обясни пред БНР Красимир Митов, председател на синдикат „Защита“.

По тази причина синдикалната организация организира протестно шествие днес.
 
То ще започне в 17 часа от площад  „Александър Батенберг“.
 
"Това не е само протест на медицинските работници, а срещу спекулата,  инфлацията и ниските доходи, както и проблемите в здравната сфера. Точно преди една година синдикат „Защита“ излезе на протест и направи автошествие, за да предупреди че в България стартира голямата инфлация, породена от спекулата.  Посочихме на  управляващите какво ще се случи, но те подминаха с насмешка това, което се зараждаше. Нищо не са предприели за една година. Българският народ е ограбен, но от един месец се прави кампания и се заблуждават хората, че уж нещо се случва. Това е начин да сигнализираме тези, които ни управляват и които ще дойдат след 10 дни, че не бива да ни заблуждават, а да предприемат конкретни мерки".

Митов обясни, че се изразява недоволство срещу високите цени, срещу това управление и срещу обедняването на българския гражданин. 

"Няма бюджет. Това се случва за поредна година. Убеждават ни, че с магическа пръчка всичко ще се промени. Това няма да се случи. За да разберем има ли картел, минават 3-4 години".

Очаква да се в протеста да се включат хора от всички браншове.

"Искаме дадем сигнал, че тези, които ще дойдат, трябва да търсят диалог и да решават проблемите. В противен случай- ще излизаме на протести".