София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Кючюк: Кръгът “Капитал” да не си въобразява, че ДПС ще скъса отношенията си с Вашингтон

Евродепутатът коментира и Делян Пеевски, както и санкциите по "Магнитски"
1 мПолитика 1349 Ивана Иванова

Заради обвиненията, които бяха отправени към г-н Пеевски. А те са абсолютно несъстоятелни и това всеки ден се доказва от отговорите на националните власти. Второ - определени лобисти говореха, че са участвали в процеса, въпреки че те формално нямат място. И трето - една от влиятелните фигури от този кръг буквално преди оповестяването на санкциите съобщи, че “очаква благи вести от САЩ”. Това коментира Илхан Кючюк “Обнови Европа”/ ДПС пред "24 часа".

"Всичко ни навежда на мисълта, че санкциите са изфабрикувани в офисите на Прокопиев. Това, което аз и моите колеги правим, е да разобличим олигархичния генезис на този кръг. И отсега нататък ще го правим много активно, за да не бъдат подвеждани партньорите ни от САЩ и ЕС. И нека не си въобразява кръгът “Капитал”, че ДПС ще скъса отношенията си с Вашингтон. Точно обратно - ще ги разшири и развие", коментира Кючюк.

"За съжаление, президентът не осъзна социалния капитал на нацията и поради това не успя да се превърне в медиатор на обществените процеси. Без да преувеличавам, по тази тема получихме много реакции. Въпросът, който най-често ми се задаваше, е: Как изобщо един държавен глава може да си позволи да зададе такъв въпрос? И това се случва в страна - член на ЕС"

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!