София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Надежда Йорданова към Иван Гешев: Какво става с кюлчетата и банкнотите?

"Антикорупционната комисия продължава да служи като бухалка", смята Йорданова
41 сПравосъдие 2275 Николай Трифонов

"Големият въпрос към Иван Гешев е дали действа от името на обществото, замитат ли се определени случаи, а защо други не водят до никъде? Какво става с кюлчетата и банкнотите, имаме ли експертиза за записите с гласа на бившия премиер Борисов?" Това попита министърът на правосъдието Надежда Йорданова в ефира на "НОВА".

Правосъдният министър смята, че настоящата Антикорупционна комисия продължава да служи като бухалка за неудобните и изтривалка за удобните. 

"Голямата власт на прокуратурата е да не образува досъдебни производства, да не разследва конкретни случаи и този въпрос за решаване стои на дневен ред, за да се случи цялостно реформата в съдебната система", каза Йорданова.

Тя разказа, че една от възможните идеи е МВР сама да може да образува досъдебни производства, но прокурорът няма да може да бъде прескочен.

"Има и опция, в случаите, когато прокуратурата откаже да образува производство, този отказ да може да бъде обжалван пред съда", обясни Йорданова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!