София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Нинова: Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV?

По думите ѝ обаче кандидатурата на журналиста поражда поне два въпроса

пропускане

Това си е работа на ГЕРБ, каза пред журналисти. парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод издигането на Антон Хекимян за кандидат на ГЕРБ - СДС за кмет на София.

По думите ѝ обаче кандидатурата на журналиста поражда поне два въпроса.

Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV? Защото сега телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което вероятно не е нейно решение. Вторият въпрос е дали тази кандидатура не е издигната с договорката друг да спечели и да не рови около Орлин Алексиев и цялата схема в общината години наред, заяви Нинова.

От ГЕРБ да кажат бил ли е "къртица" в bTV, подчинявал ли е новините на партийните цели на Борисов. Това е много важно, това е съществен въпрос, подчертя тя.

Според лидера на социалистите другият съществен въпрос по темата е има ли уговорка на местно ниво от "Продължаваме промяната - Демократична България" да не търсят отговорност от ГЕРБ - СДС. Нали го видяхте на национално ниво? Ще видим дали този модел ще се пренесе на местно ниво, заяви Корнелия Нинова.