София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Трифонов: Как ПП събира добрите сили? Политическата среда се превърна в Хари Потър

Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България, написа лидерът на ИТН във "Фейсбук"

1 годинаПолитика 7 Николай Парашкевов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново атакува бившият си коалиционен партньор и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.
 
Шоуменът се захвана с думите на бившия премиер, че от тук нататък в страната предстои "обединение на добрите сили".
 
Как “Продължаваме промяната” събират добрите сили. Тоест, всички, които не са с тях са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?, написа Трифонов във "Фейсбук".
 
Ето и цялата публикация на председателя на "Има такъв народ":
 
Кога човек разделя хората само на добри и лоши? Разбира се, в детството.
Когато порастваш, с изненада научаваш, че и добрите хора правят лоши неща и лошите хора правят добри неща, и за съжаление не е толкова просто.
После порастваш още повече и разбираш, че всъщност крайностите са доста примитивна работа и истински добрите и истински лошите са само в приказките, като Хари Потър.
Така че какъв е възрастен мъж, който съвсем сериозно говори за събирането на добрите сили? Най-вероятно инфантилен и объркан човек, който смята всички останали за инфантилни като него.
От няколко дни наблюдавам по всички телевизии Кирил Петков като един български Дъмбълдор как обяснява вдъхновено, че за предстоящите избори събира добрите сили, ама съвсем сериозно. Точно това говори.
Как “Продължаваме промяната” събират добрите сили. Тоест, всички, които не са с тях са лошите сили. Дъмбълдор срещу Волдемор. 2023 година, България - политическата среда вече се превърна в някакъв български вариант на Хари Потър. И тук естествено ми е да изкрещя: Абе, вие нормални ли сте, бе?
Обаче не знам на кого да го изкрещя. На тия дето ги говорят тези глупости или на тези, които им вярват. За това най-добре да си замълча, защото в крайна сметка, съгласете се, че всеки от нас има представа за добро и лошо, така че всеки сам ще прецени какъв се чувства. От добрите сили или от лошите сили. Това й е хубавото на българската приказна демокрация, че в крайна сметка всеки сам решава.
P.s. Само искам да отбележа, че в последния филм за Дъмбълдор, той се оказа ЛГБТ.
Аз, разбира се, съм европеец и отчитам правото на всеки магьосник да определи сам сексуалната си ориентация.