София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Зафиров: Предлагаха ни да оттеглим законопроекта за ИК с различни обещания за бъдещето

Ако бъдем поканени на разговори с втория мандат, ще участваме, подчерта социалистът

13 сПолитика 398 Николай Парашкевов

"Имаше разговор и предложение за машините. Факт е, че на нас многократно ни се предлагаше да оттеглим законопроекта, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето", това заяви Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП пред БНТ.

Отношенията между "Продължаваме Промяната" и левицата Зафиров коментира така:

Не е развод, за да е имало развод, трябва да е имало брак, имаше форма на управление, в която си бяхме поставили определени приоритети. Отношенията ни бяха сложни. Ако бъдем поканени на разговори с втория мандат, ще участваме, каза той.

Според Зафиров има разминаване между протоколите и физическото броене на разписките от машинното гласуване.

"Има манипулация, искаме да сложим край на това и да въведем форма на контрол. За първи път виждам такава ожесточена съпротива на законопроект. Ние не връщаме хартиената бюлетина, а въвеждаме смесен модел на гласуване. В момента затъваме в дребнотемието за начина на гласуване и по-важните неща остават на заден план, тук известна вина има и президентството, тъй като още не е връчен дори първият мандат", коментира Атанас Зафиров.

По думите му не може да се каже дали март месец ще има нови предсрочни парламентарни избори.

Според него заявката за правителство на малцинството от две партии предварително минира и обрича този процес.