София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Извънредни новини за Пеле: Живеел последните си дни

Тялото на Краля на футбола вече не реагира на прилаганата му химиотерапия, твърдят в родината му

1 годинаБразилейро 16 Симеон Кисьов

Пеле се намира в тежко състояние и в Бразилия се опасяват, че това са последните му дни. Местни медии съобщават, че тялото му вече не реагира на прилаганата му химиотерапия и лечението му е спряно.

82-годишният бразилец получава само медикаменти, които единствено му помагат да не усеща толкова силна болка, без обаче да го лекуват, пишaт "Мирър" и ESPN.

Преди дни Пеле беше приет в болницата в Сао Пауло, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година. Оказа се също така, че той е и с респираторна инфекция.

След това се появиха твърдения, че състоянието му е стабилно.

В четвъртък в профила на Пеле в "Инстаграм" също беше изнесена информация, както и благодарности към феновете му за положителните съобщения, които му изпращат. 

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия и е признат за най-добър футболист на 20 век от ФИФА. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.