София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

1400 арестувани и 8 млн. конфискувани долара при акция на Интерпол срещу незаконния хазарт

Действията са насочени срещу незаконни залагания по време на ЕВРО 2020
12 сКрими 545 Николай Парашкевов

Операция на Интерпол, насочена срещу незаконния хазарт по време на Евро 2020, доведе до 1400 ареста и изземването на 7,9 милиона долара в брой, съобщи базираната в Лион Глобална агенция за престъпността.

Акции в Азия и Европа също доведоха до конфискация на компютри и мобилни телефони, свързани със залози за почти 465 милиона долара, предават още медиите.

"Докато повечето от нас гледаха Европейското първенство по футбол на УЕФА като обикновени фенове, стотици специализирани служители в 28 държави бяха по следите на организирани престъпни групи, възнамерявали да спечелят милиони от незаконни хазартни игри и свързаните с тях дейности по пране на пари", се казва в изявление на Интерпол.

"Полицията в Хонконг задържа повече от 800 заподозрени, "включително предполагаем ръководител на букмейкърски синдикат", се казва още в изявлението.

В това, което е описано като една от най-успешните операции в Хонконг, са конфискувани 2,7 милиона долара в брой и описани подробно стотици милиони залози.

В Италия пък операция SOGA VIII е инспектирала 280 пункта за залагания, а наложените санкции са за 1,3 милиона евро за незаконни схеми за залагане.

Общо осемте операции на Интерпол са довели до повече от 19 000 ареста, конфискации на пари в размер на над 63 милиона долара и затваряне на над 4000 незаконни пункта за залагания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!