Японското правителство подаде оставка

Още днес ще бъде избран нов Кабинет

5 месецаПолитика 2

Правителството на Япония подаде оставка в пълен състав преди реорганизацията на кабинета, която се извършва от премиера Шиндзо Абе. На спешно заседание на правителството всички негови членове подадоха съответните заявления, които премиерът прие, съобщиха от пресцентъра на ръководителя на кабинета.

В следващите няколко часа ще бъде обявено ново правителство. Последният път промените бяха направени в кабинета преди около година, но тогава те не бяха толкова мащабни - сега се планира незабавно да бъдат сменени 13 министри. Въпреки това Абе се стреми да поддържа стабилност в правителството и да бъде подготвен за нови предизвикателства, гласи съобщението. Освен това Абе традиционно се опитва да извършва ротации в кабинета и ръководството на управляващата Либерално-демократична партия (ЛДП), за да поддържа вътрешния партиен баланс.

Най-интересното по време на предстоящите промени е смяната на министъра на отбраната. Вместо Такеши Ивай, който работи на този пост от около година, настоящият министър на външните работи Таро Коно ще стане новият ръководител на ведомството. От 2017 г. Коно като ръководител на външното министерство участва активно в преговорите с Руската федерация за мирен договор.

 

ОЩЕ ОТ Политика

Борисов се среща с фенове на ФК Левски

Сините привърженици притеснени от финансова криза в отбора

3 мПолитика

Дипломатически скандал между Румъния и Украйна

Заради изказване на Володимир Зеленски

3 чПолитика

Фандъкова обеща стабилна цена на водата в София

Следващата седмица се решава дали столицата ще дава вода на Перник

5 чПолитика

Нинова: Правителството на Борисов досега беше вредно, вече е риск за България

Започнаха дебатите за вота на недоверие към кабинета "Борисов 3"

6 чПолитика

Боян Дуранкев: Високите нива на корупция ще създадат нова политическа формация

"Корупцията сега се различава от тази в периода 1991г.-2000г."

7 чПолитика