София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

5 начина да повишите настроението си за по-малко от 5 минути

Всеки има дни, в които не се чувства в най-добрата си форма и не е в настроение
3 мОбщество 166 Ивана Иванова

Всеки има дни, в които не се чувства в най-добрата си форма и не е в настроение. Независимо дали това усещане е породено от стрес, отношения с близки или липса на занимания за деня, може лесно да бъде променено. Ако търсите начин да преодолеете лошото настроение, ето 5 начина как да го направите.

  1. Музика

Според проучване през 2013 година на университета в Мисури, слушането на оптимистична музика може действително да подобри настроението. Авторът на проучването отбелязва, че трябва да се избягват въпроси като “По-добре ли се чувствам вече?” Отпуснете се и оставете музиката да ви води, за да се насладите на момента.

  1. Смях

Смехът увеличава нивата на допамин в мозъка, който от своя страна е хормонът отговорен за позитивното настроение. Смехът също така увеличава кислорода в телата ни и успокоява системата за реакцията на стрес, което води до позитивно и спокойно чувство.

  1. Парфюм

Ароматите са използвани за промяна на настроението още от древността. Всяка миризма стимулира синапсите, които от своя страна освобождават хормони, управляващи всяка телесна функция или действие. Това дава енергия и засилва усещането за удоволствие. Няколко капки от любим парфюм могат да повишат не само настроението, но и самочувствието. Търсите ново ухание, което да плени сърцето ви? Намерете го тук: https://makeup.bg/brand/26181/.

  1. Прегръдка

Психолози твърдят, че когато притискате рецепторите в кожата, понижавате нивата на хормона на стреса. Освен това, докосването на другите стимулира производството на окситоцин, който също има положително действие върху настроението. Специалистите посочват, че масажирането на собствените ни чело, ръце и шия доказано намалява сърдечната честота и понижава хормона на стреса кортизол.

  1. Позитивни мисли

Помислете за три неща, които вървят добре в живота или деня ви. Мисленото преразглеждане на тези моменти ще помогне за връщането 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!