София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

АБВ: Празен чек на Мая Манолова няма да дадем

Влизат със самочувствие в изборите

АБВ: Празен чек на Мая Манолова няма да дадем

Влизат със самочувствие в изборите

8 месецаПолитика 5 Боряна Райчева


Проведе се пресконференцията на ПП АБВ по случай местните избори. Водачът на листата за общински съветници на АБВ, Ивайло Калфин каза, че пълна подкрепа за Мая Манолова няма как да има от сега.

„Празен чек“ в подкрепа на Манолова няма как да се даде – подкрепата ще се случва стъпка по стъпка. Споразумение с  десните партии са причината партията да не се застъпва с две ръце за кандидатурата на Манолова. Единственият начин позицията им да остане положителна е да одобрят програмата за управление на София.

Лидерът Румен Петков представи правистът Петър Бозов, който оглави АБВ Младежи София. Той увери, че ще продължат да следват традициите на партията. Похвали се също, че 30% от листата са от младежите.

Заместник-председателят на Владимир Маринов каза, че влизат със самочувствие в изборите, тъй като са покрили почти 90% от броя на населените места за местните избори. В 212 общини ще участва партията, в 84 от които – самостоятелно.

Две са основните цели, който си обещаха да покрият. Това са проблемите с  екологията и администрацията.

Ивайло Калфин обеща, че една от практиките, който смятат да не спират от АБВ е изваждането на показ на бюджетните проблеми с паричните обезщетения от усвояване на европейски пари.