София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Адв. Тодор Кръстев: До Второ пришествие няма да има виновен за убитото момче

Пловдивски защитник с остър коментар за трагедията
10 сVox Populi 348

„Потресаващо е, че едно 16-годишно момче беше убито нелепо, ходейки по тротоара в центъра на София. Не по-малко потресаващо е и прехвърлянето на отговорността. Два дена не може да се установи кой или кои са вързали тока по шахтата и оградата на булеварда. И няма да се установи още 20 години. И сега мога категорично да ви кажа, че никога няма да се разбере, кой е виновен за трагедията. Ще се установи кой е виновен, колкото се установи, когато бяха убити двете млади жени в колата си, когато върху тях се срути къща на ул. „Алабин“ в София, преди повече от 15 години. Ще си прехвърлят вината и отговорността до второ пришествие”, написа във фейсбук страницата си пловдивският адвокат Тодор Кръстев.

Публикуваме, без редакторска намеса, целия текст на адвокат Кръстев:

Още повече, че родителите на момчето са бедни, скромни, съсипани хорица, видя се от репортажите. Кой ще се погрижи и застъпи за тях. Никой, но от сърце. Нямат пари за адвокати и медиен натиск, който в случая е просто задължителен, за да се прави нещо по случая от време на време. Срещу тях са субекти като ЧЕЗ, болница „Иван Рилски“, евентуално Столична община. А сега си представете имат ли някакви шансове тези бедните хорица от крайните квартали на София срещу тези административни и финансови мастодонти.

Ще се шиканира и протака делото, докато родителите полудеят или умрат от мъка. Ще се въртят следователи и дознатели до пенсия по това дело – много, много години. След това ще се напише някакъв витеиват обвинителен акт, който ще бъде върнат от съда задължително. И пак отначало, още няколко години. И така до безкрайност, докато всичко се размие и забрави по стара българска традиция.

Това ще стане. Правосъдие за бедни и нещастни в България рядко има. Всъщност, няма. Жалко за детето. Има ли някой, на когото това да не е ясно?!“

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!