София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Александър Сиди: "Патриотите" не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ

Според него е имало много репутационни щети за партията

В неделя коалицията "Българските патриоти" регистрираха листите си за Пловдив и областта за изборите за 46-то Народно събрание. Александър Сиди от ВМРО е водач в Пловдив, Борис Ячев от НФСБ - в областта.

Пред БНР - Пловдив Сиди коментира, че ВМРО е работило за самостоятелно участие и едва около 10 000 гласа не са стигнали на партията да влезе в 45-то НС. "Това не доведе до решаването на големия въпрос с либералната пропаганда, на която сме свидетели сега", подчерта той и допълни:

"Това, което ни мотивира да се обединим с НФСБ и Воля за участие в 46-то НС, е самото 45-то НС. За 9-те си работни дни 45-ият парламент успя да натвори големи глупости. От реваншизъм и омраза махнаха хората на ВМРО от изборните секции и отвориха възможността в Турция да се правят много секции".

Александър Сиди подчерта, че няма конкретно няма квотно разпределение на гласовете в листите, а преференциите могат да ги пренаредят.

Той допълни, че "Българските патриоти" не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ, тъй като 4-те години в коалиция са нанесли тежка репутационна вреда на ВМРО.

Сиди посочи и бъдещите управленски задачи на патриотичната коалиция – подобряване живота на хората, здравеопазване, образование, сигурност, доходи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!