София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Александров за протестите: Да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до оргазъм

По думите му амплитудите на подкрепата към управляващите драматично се вдигаха и падаха
16 сЕвроком 1463

Интересно е как ще се развие въпросът с Мая Манолова и Отровното трио. Усещането ми е, че това е малко като спасителен ход. По време на протестите те заложиха на оставка и вдигнаха много високо летвата на моралните изисквания. Даде се шанс да се нажежят страстите и да се стигне до ситуация на революция. Трудно е положението за хора, които са ударили тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до оргазъм. Или го правиш, или не. Това коментира социалният антрополог Харалан Александров.

Той посочи още, че темата COVID-19 в момента е удобна за управляващите.

"Последната година е изпълнена с изумително различни събития. Амплитудите на подкрепата към управляващите драматично се вдигаха и падаха. Борисов избра да се държи с хората, които буйстваха, хвърляха яйца, като с деца, които трябва да бъдат оставени да се налудуват. Това се оказа вярна интерпретация", категоричен беше Александров.

Той посочи още, че ще бъде интересно как ще се развие ситуацията с Мая Манолова и Отровното трио.

"Усещането ми е, че това бе малко спасителен ход. Сигурно е, че те заложиха на оставка и вдигнаха много високо летвата на моралните изисквания. Даде се шанс страстите да се нажежят и да се стигне в ситуация на революция. Сега политическата ситутация се нормализира и много хора са разочаровани. Трудно е положението за хора, които са ударили тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до оргазъм. Или го правиш, или не. Изборите минават през договорки. Политиката е изкуство на компромиса. Ние влизаме в нормалността и в този смисъл радикалната позиция е губеща", коментира още Харалан Александров.