София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Ангелов: Имаме чат група и всеки дава предложения за мерките срещу коронавирус

В момента ситуацията в Бургас е под контрол, както и в София
4 месецаЗдраве 87

Имаме 48 хиляди легла за активно лечение, можем да поемем всички нужди на българските граждани, обясни той на въпрос за откриването на нови легла за ковид болни. Това коментира министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на посещение в МБАЛ-Сливен.

"За мен е важно, че ситуацията в страната се основава на идеята всеки гражданин да се чувства добре. Идеята е хората да си купуват продукти и да не спират ремонти, но с грижата на министър председателя това нещо беше отложено, тъй като всички могат да изтърпят пет дни, става дума за пет дни, посочи министърът, визирайки вчерашната заповед, която бе издадена от икономическия министър, но по-късно отменена със заповед на премиера Борисов. Според нея магазините от над 300 квадрата трябваше да отворят при определени условия и отцепване на част от помещенията", коментира Ангелов.

"Ситуацията в целия свят е противоречива, ние сме част от световната пандемия. В един момент решенията са такива, в другия са други", обясни Ангелов.

"В момента ситуацията в Бургас е под контрол, както и в София. Увеличаваме болничните легла, тъй като имаме повече пациенти през втората фаза. Ще се увеличат всички легла, за да разчитаме на тях и да сме готови, ако се наложи", обясни още министърът. 

"Сутрин в 8 ч и вечер в 20 ч следим данните на регионално ниво. Имаме чат група и всеки дава предложения. Много е рано да се говори за намаляване, прекратяване или удължаване на мерките", посочи още Ангелов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!