София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Антон Кутев: Агресията на Русия е риск за целия европейски континент

"Конфликтът в Украйна върви в лоша посока", заяви говорителят на служебния кабинет

25 сВойна 271 Николай Парашкевов

"Идеята беше да се изработи ясна позиция, което се случи в този случай", това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев пред БНТ по повод вчерашната консултативна среща при президента за случващото се в Украйна и обявената от Русия частична мобилизация.

"Има си световен ред, който много ясно определя механизма, по който работят държавите. Войната в Украйна е грубо нарушение на този международен ред. Опитите да се направят тези референдуми представляват опити за промяна на граници на суверенна държава. Няма как да бъде прието и да не бъде осъдено от България", продължи той.

"Цялата тази агресия, тя е проблематична и става форма на огромен риск за европейския континент", подчерта говорителят на служебния кабинет.

По думите му рискът от случващото се в Украйна не е само военен:

"Най-големият риск остава икономическият".

"Според мен трябва, а част от тях вече бяха взети", заяви той на въпрос дали страната ни трябва да взима допълнителни мерки по отношение на националната си сигурност.

"Конфликтът в Украйна върви в лоша посока", заяви говорителят на служебния кабинет

 

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!