София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

АПИ с нов шеф

Георги Терзийски застава на мястото на Светослав Глосов

АПИ с нов шеф

Георги Терзийски застава на мястото на Светослав Глосов

1 годинаПолитика 12 Боряна Райчева


Георги Терзийски ще е новият  председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Това е съобщила министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от пресцентъра на ведомството. На днешното заседание правителството е решило Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост - областен управител на Ловеч.
 
Аврамова е коментирала, че Терзийски е с достатъчен административен опит, за да се справи с новото предизвикателство. Терзийски е юрист и икономист по образование. Завършил е математическата гимназия в Ловеч, Русенския университет "Ангел Кънчев" и УНСС.
 
По думите ѝ пред АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. Тя коментира, че това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да се ремонтират, рехабилитират и изградят републиканската пътна инфраструктура.
 
Според министъра, другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.
 
Освен смяната на директора на Агенцията, в управителния съвет на АПИ е назначен и нов член - Радослав Влахов. 
 
Министърът е подчертала, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.
 
Във връзка с въвеждането на електронната система у нас Аврамова е заявила, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.