Начало Новини Предавания На живо

Арестуваха престъпна група за трафик на мигранти

Задържани са седем души с иракски произход и двама с ирански

Арестуваха престъпна група за трафик на мигранти

Задържани са седем души с иракски произход и двама с ирански

10 месецаКрими 33 Боряна Райчева


Арестуваха престъпна група занимаваща се с трафик на мигранти и експлотация на жени. Това каза на брифинг заместник главният прокурор Иван Гешев във връзка с проведена съвместна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП.

Гешев допълни, че в неделя в тунел "Витиня" е задържан лек автомобил, в който е имало девет мигранти. Седем от тях са с иракски произход, а двама са иранци. На остров на река Дунав е задържана и част от самата групата, която по това време имала банкет. За задържането й са използвани и катери на ГД „Гранична полиция“.

„Важно е да се отбележи, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които към момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана днес“, допълни още той.

Гешев уточни, че мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са във Видин и с моторни лодки са прехвърляни отвъд Дунав в рамките на няколко минути, след което са били поемани от румънски трафиканти.