София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Асен Василев: До юли догодина ще трае мярката за 0% ДДС на брашното

Вицепремиерът с коментар от парламента
2 мПолитика 222 Ивана Иванова

Ефектът върху бюджета от нулевото ДДС на брашното е между 8 и 10 милиона за половината година. Това трябва да бъде съгласувано сега с експерт, за да бъде отразен в чл. 1 днес докрая на гласуването и да се види какъв разход може да бъде намален, за да бъде този по-малък приход компенсиран. До юли догодина ще трае мярката за 0% ДДС на брашното. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред журналисти.

"При много неблагоприятно развитие и инфлация е възможно част от тези приходи да бъдат реализирани. Министерството на финансите може да налага да другите министерства и ведомства по-ниски лимити, за да се ограничат част от разходите на ведомствата", каза още Василев.

"Всички данъчни закони вече са гласувани", допълни министърът на финансите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!