София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

АТАКА иска смяна на състава на ЦИК

Обвиняват комисията в нарушение на решението на ВАС
пропускане
4 чПолитика 190 Златина Петкова

От партия атака настояват за промяна на състава на Централната избирателна секция. Те твърдят, че в момента ЦИК продължава да извършва закононарушение, въпреки решения №1380 и №1486 на Върховния административен съд.

От формацията припомнят, че с посочените решения съдът категорично определя, че АТАКА е част от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” и има право на представители в Районните избирателни комисии.

Според членовете на АТАКА от Централната избирателна комисия не спазват постановеното от съда и в разрез със закона премахват възможността  на АТАКА да има свои представители в РИК.

“След като Върховният административен съд се произнесе за незаконосъобразните действия на членовете на ЦИК, АТАКА иска от президента Румен Радев незабавно да прекрати мандата на сегашния му състав и Народното събрание да предложи нов такъв”, настояват от партията.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!