София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Аталай: Отиваме на безсмислени избори, не съм убеден, че ще се създаде правителство

"ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента"

1 годинаПолитика 2

"ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите ни явно не бяха успешни. Най-много залагахме на първия мандат. След като първата политическа формация не намери сили в себе си да създаде необходимата организация - да определи приоритетите, върху основата на които да се създаде преходното или техническото правителство, вече беше ясно, че няма как да се оформи правителство". 

Това заяви за БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство... Тезата, че лидерите трябва да поемат отговорност, дори да е недоволен избирателят им, ако интересът е за развитието на държавата. От тази позиция ДПС сме готови да седнем на масата и да разговаряме с всички политически формации".

На въпрос кои партии имат експертизата да управляват, Аталай отговори: 

"Освен ДПС, и ГЕРБ имат експерти, които могат да понесат политическа отговорност. БСП също. В средите на "Промяната" има сериозни колеги, които също могат да вземат участие, стига да могат да е освободят от некомпетентността на лидерите си, които понякога им налагат такива решения, с които и те не са съгласни. "Български възход" също бяха диалогични. "Възраждане" не са онази крайна националистическа партия, те повече клонят към патриотичната част, ако емоцията понякога не им надделее".