София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Атанас Бобоков: Схемите са в това да ударят семейството ти. Пример е Елена на Божков

Бизнесменът проговаря след обвиненията по негов адрес
7 мЕвроком 29418

Не пожелавам на никого да стои в ареста, условията са ужасяващи, няма светлина, няма възможност за движение. Не казвам, че надзирателите са лоши, но бях в килия със специален режим, офицер трябва да присъстваше на отварянето и на затварянето на вратата. В ареста много малко хора смятаха, че имам някаква вина и всички са наясно какво се цели. Други бизнесмени са минали през това, Арабаджиев, жена му, децата му, Миню Стайков. Това са едни схеми, които не те удрят лично, а семейството. Това коментира бизнесменът Атанас Бобоков в ефира на БТВ.

"Елена на Васил Божков стоя в ареста 8 месеца, да не би да има нещо общо с хазарта или с неговите 17 обвинения, те искат да покажат, че нещо вършат и просто мъчат хората. Прокуратурата изобщо не се е трогнала от моите болежки, това е една садистична организация, основното правило е да ти е гадно и лошо. Държавата ще плаща пари, че ме държала в такива условия, без медицинска помощ. 40 дни съм бил в болница на затвор "София", само един път ме прегледа ортопед", допълни той.

"Имах колебания дали да платя 2 млн. лева за свободата си, защото това е подигравка. В делото няма никакви доказателства, няма нищо, което да се свързва. Това е гавра, това е специализиран съд и той може да каже каквото иска. Аз искам домашен арест, но те ми казват, че то е същото като в Следствения арест и ми казват, че ще ми дадат по-леката мярка, но срещу гаранция от 2 млн. лева, понеже съм много богат", каза още Атанас Бобоков.

Припомняме, че Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение на обвиняемия Атанас Бобоков от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 2 000 000 лева, като съобрази наличните по делото данни за имущественото състояние на обвиняемия, както и всички обстоятелства по чл.56, ал.3 от НПК, съобщиха от съда.

Така Апелативният специализиран наказателен съд отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което беше изменена мярката за неотклонение на обвиняемия Атанас Бобоков от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Пламен и Атанас Бобокови бяха задържани преди няколко месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с тях в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.