София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Бабикян: Искаме Планът за възстановяване и развитие на България да се подаде в срок

Според него трябва да има промени в Изборния кодекс
6 сПолитика 495 Мирослав Митков

Имаше общо гласуване по простата причина, че всички извън ГЕРБ искаха едно и също нещо, то не бе плод на договорки. Резултатът беше този, който видяхте. Това каза Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" пред БНТ по повод гласуването за избор на нов председател на Народното събрание.

Той призова Бойко Борисов и Томислав Дончев да внесат в НС Плана за възстановяване и развитие, тъй като той вече е изготвен. Това не е планът на Борисов и ГЕРБ, това е планът за България. Експертите по министерства са си свършили работата, коментира депутатът.

Според Бабикян трябва да има промени в Изборния кодекс, така че максимален брой хора да могат да упражнят правото си на глас. Очевидно има съмнение в прозрачността на изборите от много кампании насам, допълни депутатът от "Изправи се! Мутри вън!".

Има амбиция това да се случи в началото на мандата на това НС, за да няма усещане, че се правят промени в изгода на някого. Арман Бабикян каза, че няма как да има изгода за 5 от 6 партии в Народното събрание. Даде пример с видеонаблюдението, което по думите му е от полза на прозрачността на изборния процес.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!