София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бачийски: Фирмите, които имат отношение към имота в Росенец, искат да докажат, че това не е плаж

Общинският съветник от Бургас коментира решенията на общината за пътя към Росенец
5 мПолитика 465 Боян Марков

"Фирмите, които имат отношение към имота в Росенец, се опитват да докажат по съдебен път, че това не е плаж". Това заяви в ефира на "Делници" общинският съветник от Бургас Костантин Бачийски.

"Те се опитват да убедят съда, че това не е плаж, а поляна. Ландшафтният архитект каза, че естественият хабитат на растенията там изобщо не е в този район. Обясниха ми, че е изкуствено залесено", допълни още той.

"Всички хора знаят, че пътят беше даден в частни ръце. Впоследствие Общинският съвет си отмени решението", припомни общинският съветник.

"Аз и още един колега бяхме входирали в Общинския съвет решение за връщане на пътя отново като общинска собственост, само че мнозинството на ГЕРБ отхвърли нашата докладна записка и входира собствена докладна записка, която за съжаление обаче беше оставена с много пропуски", обясни Бачийски.

"Аз казах на колегите от ГЕРБ: "Надявам се тези пропуски да са направени от бързане, а не умишлено. Дайте да ги отстраним, за да не бъде атакувано решението", но впоследствие всички тези предложения бяха отхвърлени точно на базата на тези пропуски", припомни още той.

"Най-големият проблем обаче е, че Община Бургас не иска да се защитава. Най-големите козове, които тя има, не иска да ги приложи. Т.е. Община Бургас и общинският съвет все още не е възприел тезата, че този път трябва да остане общински. В техните глави минава идеята, че в някакъв момент той трябва да се върне в частне ръце", завърши Константин Бачийски.