София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Бимбалов: Пет чудеса за недоволните, които няма да се затътрят до урните

Коментар във Фейсбук
14 сЕвроком 383

Според едно проучване близо 70 процента от запитаните не били доволни от ситуацията у нас. Но само 50 процента били готови да гласуват… Тоест едни 20 процента от недоволните нямат никакво намерение да се затътрят до урните и да се опитат да променят нещо. Явно тези хора очакват да се случи нещо друго, което да оправи бакиите на държавата. Очакват някое чудо да се случи.

Уважаеми 20 процента, искам да ви помогна. Направих ви един малък списък на чудеса, без претенции за изчерпателност. Ето, избирайте си:

ЧУДО 1

На територията на България пада малък побратим на Тунгуския метеорит. Буцата уцелва точно парламента и министерския съвет, а едно парче се отчупва и отлита в Банкя, където превръща една определена къща в картофена нива. Не стига тоя късмет, ами метеоритът се оказва от чисто злато и българите се нареждат на опашка с пилички за нокти в ръце, за да си остържат по малко и да си оправят живота.

ЧУДО 2

На Терминал 1, без никакво предупреждение, каца огромно НЛО. От летящата чиния излизат зелени двуметрови октоподи от далечна галактика, които по пътя насам са успели да научат български. Извънземните заявяват, че са дошли да пооправят света и са решили за няколко дни да превърнат България в основна политическа и икономическа сила, а София в столица на света.

ЧУДО 3

В емоционална реч папата прави признание, че пази огромна тайна за личния си живот. Като съвсем малък, той е бил осиновен и отведен от родното си село Коньово, Сливенско. Папата заявява, че е време да се завърне в родината си и се мести в България, заедно с цялата Ватикана, банковите й активи и всички съпътстващи бизнеси.

ЧУДО 4

България обявява война на княжество Монако. Ония идват, ние се предаваме веднага. Приемаме монархията и до един ставаме богати, щастливи и лъскави. А, да, и Григор става нещо като регент.

ЧУДО 5

Заспиваме в неделя вечер, а в понеделник се събуждаме в Швейцария. Оказва се, че през цялото време сме си били швейцарци, просто сме сънували един ужасно гаден сън.

Ако не намирате своето чудо в този кратък списък – не се тревожете. Напълно е възможно да се случи и някое друго голямо чудо. Като например да осъзнаете, че това, дето го живеете в момента, не е някаква прелюдия. Не ви очаква нищо друго, много по-розово, някой ден. Не, уважаеми 20 процента, това не ви е временно състояние.

Това ви е смотания, единствен живот.

Facebook, Радослав Бимбалов


Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!