София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Бившият директор на „Вътрешна сигурност“: Това е натиск, за да променя показанията си

„Не може ей така да задържаме хора"
40 сПолитика 480

Дирекция „Вътрешна сигурност“ не е подслушвала политици. Несериозно е да се твърди това. Ние се занимаваме с разследване на служители на Вътрешното министерство. Политици може би се подслушват във виртуалните мечти и сънища на г-н Атанасов. Това е пасквил, метнат в публичното пространство. Това заяви Стефан Банков, бивш директор на Дирекция „Вътрешна сигурност", пред Би Ти Ви.

Дирекцията е подслушвала служители на МВР като цифрата не е над 50 човека, но те са били под надзора на прокуратурата: „За да успокоя обществото ще кажа, че дирекцията се е интересувала от няколко служители заради купуване на гласове“.

Той призна, че е бил в кабинета на Бойко Рашков като темата е била защо задържанията в МВР не са били продължение:

„Не може ей така да задържаме хора. Тук трябва да поставим въпроса дали не трябва да има процедура за това. Всичко това е с цел натиск да променя показанията си. Аз съм разказал за неща, които се случват в министерството в последно време. Става въпрос за давления, които съм получавал“.

Банков сподели, че няколко пъти са правени опити и е бил уволняван: „Никога не съм изпълнявал никакви поръчки и никакви бухалки. Никога не съм допускал да има репресии и набеждаване на някой служител“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!