събота, юли 27, 2024
18.5 C
София
24 C
Пловдив
22.1 C
Варна
ДРУГИ
    НачалоБългарияБългарското бяло саламурено сирене вече е защитена марка

    Българското бяло саламурено сирене вече е защитена марка

    Седмица след като Европейската комисия одобри включването на „Българско кисело мляко“ като защитено наименование за произход, от пресслужбата на изпълнителния орган на Европейския съюз съобщиха, че в списъка ще бъде добавено и „Българско бяло саламурено сирене“.

    В съобщението на ЕК е посочено, че ‘Българско бяло саламурено сирене“/Bulgarsko byalo salamureno sirene е ферментирал млечен продукт, произведен от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, получени чрез подсирване с мая за сирене, преминали необходимата обработка, отлежали в саламура и са предназначени за консумация.

    Списъкът на всички защитени географски означения може да бъде намерен в базата данни eAmbrosia.

    СВЪРЗАНИ НОВИНИ

    ОСТАВИ КОМЕНТАР

    Моля, въведете коментар!
    Моля, въведете името си тук

    - Реклама - spot_img

    НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

    Зареждане...

    ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

    Иванова на 28.01.2021 част 1