София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Близо 20% от кредитите няма да могат да бъдат обслужени след изтичане на мораториума им

С облекчаването на мерките срещу Covid-19 голяма част от хората ще започнат да харчат повече

Приблизително 20 на 100 от хората с кредити няма да могат да обслужват своите заеми, след като изтече мораториумът върху тях. Това заяви председателят на Асоциацията на колекторските къщи по време на форума "Шумът на парите". 

С облекчаването на мерките срещу Covid-19 голяма част от хората ще започнат да харчат повече пари за забавления, но това носи риск, предупреждава Миткова. 

"Трябва като кредитори да сме внимателни и да проявим малко повече гъвкавост към хората, които са изпаднали трайно в затруднения", заяви още тя. 

"Бяха задържани разходи както за здраве, най-вече във формата на превенция, така и за обучение. Това пък са и перата, които голяма част от анкетираните казват, че ще наваксат вече - живот и здраве, когато ситуацията се подобри".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!