София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

БОЕЦ: Европейската комисия стартира проверки за строежа на „Турски поток“

"Руски фирми с руски работници, руска охрана и руска техника строи руски проект"
1 мЕвроком 644

На 21.12.2020г. от ЕК – Генерална дирекция „Енергетика“, ни уведомяват, че спрямо посочените от нас фирми, участници в строежа на „Турски поток“ с техника закупена с европейски средства е започнала проверка. Цялата програма „Конкурентноспособност“ е прекратена с наложени 100% санкции за българската държава, а за всички, поименно посочени в сигнала ни фирми започват нови, цялостни проверки с налагане на санкции! Това съобщиха от движение БОЕЦ.

"БОЕЦ направи 9 акции по „тръбата“ и компресорната станция край с.  Расово и показахме нагледно чрез нашите публични видео материали, че целият проект е подчинен и превзет от руски фирми, а на мястото на строежа няма нито един представител на българската държава! 

Руски фирми с руски работници, руска охрана и руска техника строи руски проект за пренос на руски газ! За всичко това българските граждани плащаме три милиарда лева от нашите пари! Плаща ги Борисов, като част от тези милиарди са дълговете на Пеевски към руската мафия от пропадналият проект „Южен поток“.

След началото на акциите и разследванията на БОЕЦ от края на септември, Борисов и мафията бяха принудени да форсират строителството, за да изпълнят ангажиментите си пред Путин и Ердоган, тръбата да заработи до края на 2020г. И изведнъж на строителните обекти на „Турски поток“ се появиха и български фирми с чисто нова техника закупена с европейски пари по програма „Конкурентноспособност“!  Освен за всичко друго БОЕЦ сезирахме ЕК и ОЛАФ и за това. Разследванията по нашите кадри на Атанас Чобанов от БРРД и Николай Марченко от Биволъ разкриха достатъчно данни за злоупотреби , които предоставихме на Брюксел!

Още в началото на 12.2020г. от ОЛАФ ни уведомиха, че са разпоредили проверка на обществените поръчки.", пошат още от организацията.