София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

БОЕЦ с възражение срещу Отровното трио

Сдружението не желае да се обвързва с други партии и формации

БОЕЦ с възражение срещу Отровното трио

Сдружението не желае да се обвързва с други партии и формации

1 мОбщество 2326 Златина Петкова


С отворено писмо в страницата си във Фейсбук лидерът на сдружение БОЕЦ Георги Георгиев възразява срещу поставянето на името на формацията му в списък на страницата на Отровното трио, където се изброяват организации, заставащи зад идеята за недопускане на ескалация на напрежението по време на протестите. Георгиев обяснява, че не желае името на сдружението да бъде редом до политически сили и организации, с които БОЕЦ не споделя общи ценности. Той допълва, че от формацията не са подписвали никакъв документ в тази посока.

Публикуваме, без редакторска намеса, целият текст на писмото.

ВАЖНО!

БОЕЦ не сме подписвали и давали съгласие нашето име да се използва за легитимиране на позиции и заявления, като визираме направеното съобщение на страницата на "Триото". Като председател на БОЕЦ заявявам, че не може да имаме нищо общо с част от хората, партиите и организациите, които са подписали, или поне е обявено, че са подписали въпросният документ. Въпрос на принципи. За да бъде битката ни истинска трябва да я опазим чиста. Никой няма право да говори от наше име, или да използва името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е коректно.

Осъждаме полицейското насилие, на което сме подложени и ние самите от седем години, но не считаме, че с китки, речи и песни може да свалим правителството на мафията!

Гражданите трябва да осъзнаят своята сила, гражданското общество в България трябва да застане твърдо и решително директно срещу мафията и именно с твърди и решителни действия да се преборим за свободата си и със злото, което е превзело страната ни. Без страх и без компромиси.

Ние няма да провокираме насилие, но ако Борисов и мафията наредят на полицията да вдигне палките срещу нас, няма да отстъпим, ще защитим гражданите и ще се борим за постигането на справедливите си искания и цели. Мафията е способна дори на убийства, за да запази престъпната си власт, а ние трябва да сме готови да отстояваме своите цели и ценности до край. Свободата има своята цена.

Битката продължава.

БОЕЦ не сме партия и не се борим за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и това ни дава свободата да водим битката си безкомпромисно, принципно и последователно! А една от големите цели пред нас е, да създадем така нужното ни гражданско общество с рефлекси и готовност за действия и реакция на всяка неправда. Тогава ще имаме истински демократична и свободна България със свободни и будни граждани и институции, които чуват нашият глас.

Призоваваме всички граждани и организации, които споделят тези идеи, заедно да се преборим и спечелим битката срещу мафията!

Георги Георгиев - Председател на УС на ГД "БОЕЦ"

08.09.2020г.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА