София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

БОЕЦ спечели дело срещу Комисията за регулиране на съобщенията

Те настояваха да получат информация за разадените там бонуси
5 сОбщество 318 Златина Петкова

Гражданско движение БОЕЦ спечели делото срещу Комисията за регулиране на съобщенията за отказа им да ни предоставят по ЗДОИ информация за раздадените в края на 2020г. бонуси и допълнителни материални стимули. 

“След като съдът им разпореди, от КРС ни предоставиха исканите данни. От тях става ясно, че в кризисната 2020 г. тази сравнително анонимна комисия си е раздала над 1 100 000 лв! Освен това, научихме, че за комисията работят повече от 200 души, но не и с какво точно са си заслужили щедрите награди. Както и в другите държавни структури, щедростта в края на годината прилича на купуване на лоялност и гласове на изборите”, заявяват от сдружението.

“Припомняме ви, че в началото на всяка  година БОЕЦ разкриваме и предоставяме на обществото информация за получените парични бонуси в различните държавни структури. Тази година също го направихме, като благодарение на нашите усилия българските граждани разбраха за десетките милиони раздадени през 2020г.  в НАП, МВР, НЗОК, КФН и тн.” пишат от БОЕЦ.

Оттам допълват, че от общо над десет институции, само две са им отказали да им предоставят информацията за бонусите и това са Специализираната прокуратура и Комисията за регулиране на съобщенията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!