София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Богдан Кирилов: До часове очакваме пратката на ваксини от “Пфайзер/Бионтех”

Председателят на Изпълнителната агенция по лекарствата с коментар по темата
11 сОбщество 200 Златина Петкова

“До часове очакваме пратката от ваксината на “Прайзер /Бионтех”, която заради лошото време вчера беше отложена”, заяви пред “Нова телевизия” председателят на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той допълни, че самолетът лети към нашата страна.

Кирилов даде коментар и по отношение на ваксината на “АстраЗенека” и това за лица на каква възраст е подходящо да бъде поставена тя. Експертът обясни, че вчера е имало обсъждане на заседание на Изпълнителната агенция по лекарствата, на което се е взело решение, че трябва да се съобразим с  препоръката на Европейската комисия по лекарствата и да прилагаме препарата аз всички лица над 18 години.

“Действително има информация, че във възрастовите групи над 55 години данните, които са налични, не позволяват да бъде изчислена ефективността. Поради по-малкото количество тествани хора в тази възраст, не може да се даде сигурен отговор, но всички тествани са били добре, което кара Европейската комисия да заключи, че препарата може да ес ползва и при хора над 55 години.”, изтъкна Кирилов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!